Soort reizen
VNB heeft een aantal soort reizen in haar aanbod.

Pelgrimsreizen
Met een pelgrimsreis van VNB gaat u op reis naar bisschoppelijk erkende plaatsen. Deze plaatsen kennen een rijke traditie en zijn verankerd in ons geloof. Tijdens deze pelgrimsreizen staan vieringen en betekenisvol ontmoeten centraal.

Inspiratiereizen
Tijdens een inspiratiereis van VNB wordt u geïnspireerd door Heiligen of andere mensen die ons in geloof zijn voor gegaan. We zullen in hun voetsporen treden. Tijdens de reis heeft u een aantal pastorale momenten en bezoekt u meerdere plaatsen met een rijke culturele traditie.

Belevingsreizen
Bij de belevingsreizen van VNB staat het actief zijn centraal. U wordt uitgenodigd om geestelijk maar ook lichamelijk in beweging te komen tijdens deze reizen. Tijdens de reis bezichtigt u prachtige plaatsen met een rijke culturele traditie en wordt een aantal pastorale momenten verzorgd.

Groepsreizen voor bisdommen, parochies, koren en andere groepen
Dit zijn reizen die speciaal voor een bepaalde groep pelgrims zijn samengesteld. Pelgrims die bij deze groep horen mogen op deze reizen inschrijven. De groepsreizen kunt u herkennen in het reisoverzicht door de groepsnaam die onder de reisomschrijving staat.
 
Snel een reis zoeken
Via deze optie kunt u gemakkelijk zoeken door de gewenste keuzes te selecteren. Deze optie wordt vaak gebruikt wanneer men het land of de bestemming al weet. Als u de selectie velden heeft ingevuld dan klikt u op de button ‘bekijk’ en u krijgt precies het juiste reisaanbod te zien. U hoeft niet verplicht alle velden in te vullen. Bovenaan in het volgende scherm kunt u de reizen selecteren op datum, plaats, prijs en vervoersoort. Iedere reis heeft een foto gevolgd door het reisnummer, de vertrekdatum en de bestemming. De reisomschrijving isblauw gekleurd en op de laatste regel ziet uom welke soort reis hetis. De vanafprijs staat in de rechterkolom vermeld met daaronder een ‘Meer info’ link. Als u op deze link klikt dan gaat u naar de webpagina van de reis.
 
Reispagina
Iedere reis heeft zijn eigen pagina op de website. Boven aan de reis vindt u links de boek button, indien u hier op klikt, gaat u naar de pagina waar u de reis kunt inboeken. Aan de bovenzijde bevindt zich een informatie kolom. Hierin staan alle belangrijke gegevens die op dat moment bekend zijn van de reis. Hieronder volgt een uitleg van de gegevens:
 
Reisnummer:
Dit is het unieke nummer van de reis. Als u de reis boekt dan vermeld de website dit nummer in ons systeem. Op deze manier weten wij welke reis u geboekt heeft.
 
Symbool vervoer 1:
Hierin staat de vertrekdatum van de reis vermeldt.
 
Symbool vervoer 2:
Hierin staat de datum waarop u terug reist naar Nederland.
 
Symbool hotel:
Hierin staat het accommodatietype in vermeld en de sterrenclassificatie.
 
Symbool bed:
Dit zijn het aantal overnachtingen welke in de reis zijn inbegrepen.
 
Prijs vanaf:
Dit is de vanafprijs waarvoor de reis wordt aangeboden. Dit bedrag is gebaseerd op een tweepersoonskamer.
De reis pagina begint met een voorwoord. Hierin staat een omschrijving van de reis. In het 2e tabblad staat het programma van dag tot dag vermeld. Het 2e tabblad bevat een aantal foto’s van de te maken reis. Het 4e tabblad geeft informatie over de bestemming. In het 5e tabblad vindt u praktische informatie over wat inclusief en exclusief bij de reissom is inbegrepen. Ook kunt u hier lezen of de reis op aanvraag is of niet. Ook staan de afwijkende voorwaarden in dit scherm indien van toepassing vermeldt. Het laatste tabblad bevat informatie over de reis- en annuleringsverzekeringen die u optioneel bij ons kunt afsluiten.

Het boeken van de reis
U kunt uw reis via de website boeken of doormiddel van een aanmeldingskaart. Hieronder worden beide mogelijkheden uitgelegd.
 
Website
Ga naar de reis van uw keuze en klik op deblauwe button‘boek nu’ links boven in. U komt in de beveiligde boekingsomgeving. Per persoon dient het digitale boekingsformulier worden ingevuld. Als eerst vult u uw deelname in als pelgrim. Heeft u zorg nodig klik dan de optie zorghotel aan. De accommodatie staat al ingevuld. U maakt een keuze uit een twee- , drie- of eenpersoonskamer en klikt op verder.
 
U heeft alleen recht op een twee- of 3 persoonskamer als u met 2 of 3 personen bent. Vul al uw persoonlijke gegevens in volgens paspoort. Vervolgens klikt u op verder. U kunt nu aangeven of u reis- en/of kamergenoten heeft. Klik op verder.
 
In het volgende scherm kunt u aangeven of u een reis- en/of annuleringsverzekering wilt afnemen. Klik op verder.
 
In het laatste scherm kunt u nog vragen en/of opmerkingen aan VNB kwijt. Dit kan bijvoorbeeld een preferentie of essentie zijn. Bijvoorbeeld. Glutenvrij dieet of 2 losse bedden. Ook kunt u op deze pagina de ANVR reis- en boekingsvoorwaarden lezen. Deze informatie krijgt u na het boeken ook nog thuis gestuurd. Het is belangrijk om de voorwaarden door te lezen en deze vervolgens te accepteren. Klik op verder nadat u alle gegevens hebt ingevuld.
 
U komt nu in het controlescherm terecht. Controleer al uw gegevens en klik vervolgens op de button ‘Boek nu’ om uw reis definitief bij VNB te boeken. Mocht u nog gegevens willen wijzigingen klik dan steeds op de button ‘Terug’. Wilt u de boeking niet afmaken en annuleren klik dan op de button ‘Annuleren’. Bij meer dan 1 persoon doorloopt u het bovenstaande boekingsproces nogmaals om ook deze personen in te boeken.
 
Aanmeldingskaart
De aanmeldingskaart kunt u telefonisch bij ons opvragen of downloaden via onze website. De aanmeldingskaart vindt u onder de button ‘Over ons' en klik vervolgens op ‘VNB documenten'. De aanmeldingskaart print u uit en vervolgens vult u deze volledig in. De verzekeringszijde is optioneel. Na het invullen stuurt u de aanmeldingskaart op naar VNB. De contactgegevens bevinden zich op de aanmeldingskaart.
 
Na het boeken
1. U ontvangt binnen 10 werkdagen de aanbetalings- en restantbetalingsfactuur.
2. De manier van betalen en de vervaldata van de betalingen staan op de factuur. De aanbetalingsfactuur betaalt u direct na ontvangt en de restantfactuur uiterlijk 6 weken voor vertrek van de reis.
3. De reisbescheiden ontvangt u uiterlijk 10 dagen voor vertrek per post.
4. De persoonsgegevens worden alleen gebruikt door de reisleiding om goede begeleiding te kunnen bieden en door onze administratie voor o.a. facturering en verzekeringen. Er worden nooit persoonsgegevens uitgewisseld met derden, zoals beschreven in de Wet Persoonsregistratie. VNB gaat hier vertrouwelijk mee om.
5. Indien uw boeking op aanvraag is dan berichten wij u zo spoedig mogelijk of de reis kan doorgaan of niet.