Maria in Grot
 
VNB is officieel erkend door de Nederlandse bisschoppen­conferentie en organiseert sinds 1883 bedevaarten naar Lourdes.
 
Sinds 1948 organiseert VNB ook reizen naar andere bestemmingen die een belangrijke rol in het katholieke geloof vervullen of hebben vervuld. Zij heeft dus ruim 130 jaar ervaring in het begeleiden van pelgrims; een garantie voor een betrouwbare service.VNB is een stichting en een non-profit organisatie. Dit betekent dat er geen winst gemaakt hoeft te worden. VNB heeft inkomstenbronnen van de reissommen die pelgrims betalen; de reissommen zijn gebaseerd op de werkelijke kosten van een bedevaart. In de tarieven van onze pakketreizen is echt alles inbegrepen: vervoer, volpension tijdens het verblijf, reisverzekering, per hotel een eigen reisleider, Nederlandse vieringen, hulpmiddelen zoals rolstoelen en medische begeleiding en zorg ter plaatse als dat wenselijk is (tijdens de reizen naar Lourdes). U gaat compleet verzorgd op reis en na uw boeking komt u dus niet meer voor onaangename verrassingen te staan. Dit geeft u alle gelegenheid zorgeloos te genieten. Om reizen naar pelgrimsoorden mogelijk te maken voor minder draagkrachtige pelgrims worden fondsen geworven om deze pelgrims te ondersteunen.
 
Deskundige vrijwilligers
De uitvoering van de bedevaarten is vrijwel geheel in handen van deskundige vrijwilligers die dit belangeloos doen en een deel van de reissom zelf betalen. Op allerlei terreinen zijn zij actief: als reisleiding, pastor, arts, verpleegkundige of in de facilitaire dienst. Persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel. Onder de vrijwilligers bevinden zich ook veel jongeren. Jaarlijks maken 1.200 vrijwilligers het mogelijk om deze pelgrimsreizen te organiseren en uit te voeren.
 
Reisaanbod
Op deze website staat het gehele aanbod voor dit jaar. Er is geprobeerd zo compleet en volledig mogelijk te zijn. Aarzel echter niet om contact op te nemen als u niet op al uw vragen antwoord vindt.
Graag tot ziens tijdens één van onze VNB-bedevaarten!