De drie Nederlandse bedevaartorganisaties geven gezamenlijk het ‘Tijdschrift Lourdes’ uit, dat de herinnering aan uw bedevaart levend houdt. Viermaal per jaar verhaalt het blad over Nederlanders in Lourdes en wordt verslag gedaan van de reizen in de vorm van artikelen en fotoreportages. Het houdt u ook op de hoogte van actuele informatie in de bedevaartplaats en het Heiligdom.
 
Veel belangstelling
Lourdes bruist! Het wereldberoemde Maria-oord aan de voet van de Franse Pyreneeën is volop in beweging. De bedevaarten naar Lourdes staan in de belangstelling. Zo’n zes miljoen pelgrims van over de hele wereld trekken jaarlijks naar de Grot van Massabielle, waar Maria in 1858 aan het meisje Bernadette Soubirous verscheen.
Ook vanuit Nederland is er veel belangstelling voor Lourdes. De Nederlandse bedevaartorganisaties nemen jaarlijks meer dan 12.000 pelgrims mee naar Lourdes. En hun aantal neemt nog ieder jaar toe. Misschien bent u wel één van hen en komt u net als zoveel anderen vol indrukken en onvergetelijke herinneringen terug uit Lourdes.
 
Tijdschrift brengt bedevaart bij u thuis
Het Tijdschrift Lourdes houdt die herinnering levend. Vier maal per jaar portretteert het blad Nederlanders in Lourdes. De redactie volgt de reizen van de Nederlandse bedevaartorganisaties en doet verslag in de vorm van fotoreportages, verslagen en interviews. Daarnaast houdt het blad u op de hoogte van de laatste nieuwtjes uit de bedevaartplaats en krijgt u actuele informatie over de ontwikkeling op en rond het Heiligdom. Van tijd tot tijd worden ook andere bedevaartplaatsen belicht.
 
Uitgave drie bedevaartorganisaties
Het Tijdschrift Lourdes wordt uitgegeven door de stichting ‘Stemmen uit Lourdes’. Hierin zijn de officieel door de Nederlandse bisschoppen erkende bedevaartorganisaties verenigd. Dit zijn de VNB, de Organisatie Limburgse Bedevaarten (OLB) en de Nederlandse Lourdesbedevaart voor Zieken (NLZ). Ook de stichting Militaire Lourdesbedevaart steunt het tijdschrift.
 
Lourdesfans
‘Lourdes’ kent een rijke geschiedenis. Het tijdschrift doet al ruim 80 jaar verslag van het wel en wee van de Nederlandse pelgrims in Lourdes. Hoe zeer dit gewaardeerd wordt, blijkt wel uit het feit dat het blad ieder kwartaal bij zo’n 10.000 abonnees in de bus valt. Wilt u bij die vaste groep ‘Lourdesfans’ horen? Bent u zo onder de indruk van uw bedevaart geraakt dat u van alle ontwikkelingen op de hoogte wilt blijven? Of bent u gewoon geïnteresseerd in bedevaarten en Lourdes?
 

Word abonnee!
Heeft u belangstelling, neem dan contact op met de OLB, de administratie van het tijdschrift via telefoon (043) 321 57 15 of vul de bon in om u te abonneren. Als u automatisch betaalt, krijgt u het blad voor € 8,25 per jaar in de bus. Betaalt u per acceptgiro, dan kost een abonnement € 10,00.